Semi Permanente Make-Up

Permanente make-up is een techniek waarbij met een flinterdunne naald of mesje pigment vlak in de opperhuid wordt gebracht. Permanente make-up is dé manier om je wenkbrauwen of eyeliner altijd perfect op orde te hebben. Perfect onder alle omstandigheden, waar je ook bent, wat je ook doet. Perfect in het zwembad, de sportschool, in de sauna, of je nu lacht of huilt van geluk, uw make-up blijft perfect.

Anders dan bij tatoeage, wat levenslang zichtbaar blijft, wordt Permanente make-up langzaam lichter. Vandaar dat het ook wel semi permanente make-up wordt genoemd. Na een jaar is het advies om terug te komen voor een “touch-up” om de kleur weer wat op te halen.

Alle pigmenten waar wij werken zijn veilig en betrouwbaar. De kleurstoffen staan onder periodieke controle van de Keuringsdienst van Waren. Alle onze behandelingen zullen door een gediplomeerd SPMU specialiste worden uitgevoerd. Meerdere keren per jaar worden er trainingen gevolgd om altijd te blijven voldoen aan de top kwaliteit in onze behandelingen.

Onder de verschillende “kopjes” kunt u de uitleg van iedere behandeling vinden.
 

 Ombre Powder Brows

 

 Eyeliners


 

 Lip Blush

 

 

Informatie (semi) Permanente Make-up (PMU)

 
De behandeling bij Salon SanTari kunt u ervan uitgaan dat er hygiënisch wordt gewerkt. De salon is GGD gecertificeerd wat inhoud dat wij volgens de RIVM Hygiëne richtlijnen werken en dat onze materialen RIVM goedgekeurd zijn. Daarnaast zijn wij gecertificeerd Permanent Make-up specialist en kan u rekenen op een professionele houding en advies. 
 
Nadat u goed heeft overwogen of u Permanente make-up aan wilt laten brengen, neemt u contact met ons op om een intakegesprek te plannen. Tijdens deze intake bespreken we uw wensen en verwachtingen en hoe de behandeling eruit ziet. Als de behandelafspraak is gemaakt dan sturen wij u een mail met informatie die u goed door moet lezen.
 
Voordat de behandeling begint, vult u een gezondheidsverklaring in en geeft u een akkoord op de behandeling. Daarna gaan we de behandeling starten. Samen met u gaan we de vorm van uw wenkbrauwen, eyeliner en lippen bepalen. Deze meten wij uit aan de hand van uw gezicht. Maar ook u kijkt mee en geeft aan wat uw wensen zijn. De volgende stap is het bepalen van de kleur. Als alles 100% naar wens is, begint de pigmentatie. Door middel van verschillende technieken wordt er op een zo natuurlijk mogelijke manier een wenkbrauw gecreëerd.
 
Dé techniek van dit moment is de Ombré - powder Brows. De wenkbrauw wordt opgebouwd van licht naar donker. Een prachtige, natuurlijke wenkbrauw wordt gecreëerd. De wenkbrauw krijgt een poederachtige uitstraling. 
 
Ook voor eyeliners kan u terecht bij Salon SanTari. Met een SPMU eyeliner heeft u een prachtige basis waarbij uw natuurlijk accenten tot zijn recht komen. Deze worden voorgetekend, passend bij uw ogen. Een prachtige strakke lijn  wat u altijd een frisse en open blik geeft. Deze kan zowel boven als onder. Een eyeliner heeft minimaal 2 en soms zelfs 3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Verschillende factoren zoals een oudere huid, medicatie, zonnebank enz. zijn van invloed op het genezingsproces.
 
Daarnaast krimpt een eyeliner en wordt de kleur zachter tijdens het genezingsproces. Een eyeliner staat NOOIT in 1x perfect in de huid. Verder moet u zich beseffen dat een gepigmenteerde eyeliner géén potlood is! Het zal niet hetzelfde effect hebben. De lijnen zullen dan ook niet zo breed als een potloodlijn gepigmenteerd worden.
 
De behandelingen kunnen worden uitgevoerd met een verdovende crème (emla), deze dient u zelf van te voren aan te vragen bij uw huisarts. Hierdoor is het goed te doen en is de behandeling vrijwel pijnloos. Een behandeling duurt variërend van 1 tot 3,5 uur. Afhankelijk van welke behandeling voor u geldt. Wij vinden het belangrijk om rustig te werken. Dit levert het beste resultaat.
 
Na 6 weken na de eerste behandeling komt u terug voor de nabehandeling. Deze behandeling zit bij de prijs inbegrepen. Tijdens deze behandeling kijken we hoe de genezing is verlopen en werken we eventueel nog wat puntjes bij zodat u hét perfecte resultaat heeft. Soms komt het voor dat u een 2e nabehandeling nodig heeft. Dit verschilt per persoon en per huid. Een 2e nabehandeling kost €50,- ( Eenmalig en binnen 6 weken na de 1e nabehandeling).
 
Contra indicaties (er kan dan geen behandeling worden uitgevoerd):
  • Jonger zijn dan 18 jaar
  • Zwanger zijn of borstvoeding geven
  • Diabetes (suikerziekte), Hemofilie, Immuunziekte, Pathologische wondgenezing 
  • Last hebben van epileptische aanvallen
  • Chemotherapie of bestraling ondergaan
  • Hart- en vaatafwijkingen
  • Chronische huidaandoeningen
  • Oogaandoeningen hebben (in het geval van eyeliner)
  • Koortslip (in geval van lippigmentatie)